preskoči na sadržaj
Vijesti

Dojmovi sa dana škole

Ovim tekstom prikazat ćemo kako smo proveli naš Dan škole i izuzetno se zabavili!

Otišli smo u crkvu sv. Vlaha gdje su u euharistijskom slavlju sudjelovali neki od naših učenika nakon čega smo se fotografirali pred crkvom. Posjetili smo trg pred tvrđavom Revelin gdje je ravnateljica Marina Rudenjak – Lukenda održala uvodnu riječ. Poslije ravnateljice plan programa izložio je prof. Mladen Kristić. Svoje izlaganje o ljevaonici topova i zvona u Revelinu, te najpoznatijem ljevaču Ivanu Rabljaninu održao je prof. Nikša Grbić. Našim dragim profesorima pridružili su se učenici koji su pročitali tri natpisa na  latinskom i njihove prijevode na hrvatski. Nakon izlaganja obišli smo i ljevaonicu u Revelinu.


Nakon Revelina uslijedila je naša treća stanica SPONZA gdje smo poslušali audio snimak iz serijala „Bajkovita Hrvatska“. Malo više o tome rekao nam je prof. Mladen Kristić kojega je glazbenom podlogom Luke Sokorčevića pratila prof. Marija Šiša. Poslije kratkog uvoda naših profesora, učenici su pročitali latinske natpise u Sponzi sa hrvatskim prijevodom. U pozadini smo mogli čuti pjesmu „Spring“ (A. Vivaldi). Nakon toga smo čuli kratka izlaganja o Kovačkoj i Zlatarskoj ulici, te dubrovačkom novcu.

Domus Christi, ustanova koja je prije bila bolnica, a danas starački dom. Nešto više smo naučili od viših medicinskih sestara i učenika, naime radilo se o metalnim instrumentima koji su se prije koristili u dubrovačkim bolnicama.

Posjetili smo i Minčetu, o kojoj smo također čuli nekoliko zanimljivosti. Nakon toga u obilazak nas je vodio prof. Đivo Sjekavica. I najzabavniji dio – KVIZ koji su organizirali prof. Mladen Kristić i prof. Nikša Grbić. Kviz je bio vrlo zabavan, a za nagradu se dijelio dubrovački novac. Dok su neki igrali kviz, ostali su se zabavljali na terenu igrajući košarku. Za sav taj sportski program bio je zaslužan Ivica Čular.

Jako me se dojmio Dan škole, te se jako veselim sljedećem!
Nina Matošević, 1.a razredPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vanja Bjelopera   datum: 24. 4. 2018.

UČENIČKI SERVIS

Radno vrijeme:

 09.00 - 12.00

 

Telefon:

 099 2200 550

E mail:

ucenicki.servis@dumed.hr


UČENIČKI SERVIS


Oglasna ploča


Korisni linkovi
Carnet
 • e-Dnevnik
 • e-Lektire
 • Libar

Državna matura

UPISI

Činimo dobro

MZOS
 • MZOS

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju