preskoči na sadržaj
Vijesti

DAN SESTRINSTVA

 

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja, u spomen rođenja Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije. Svijet sestrinstva obiluje izazovima i otvoren je za sve koji žele sudjelovati u izgrađivanju spoznaja o najplemenitijoj profesiji u svijetu.

Dan sestrinstva ove godine obilježili smo akcijama učenika u Općoj bolnici Dubrovnik i Domu zdravlja Dubrovnik.Samostalnu akciju u zajednici povodom Dana sestrinstva organizirali su učenici 5. B  razreda naše Škole uz koordinaciju   Marije Čupić, mag.med.tech., nastavnice Metodike zdravstvenog odgoja.  Kao buduće medicinske sestre/tehničari, htjeli smo educirati ljude i potaknuti ih na buđenje svijesti o najzastupljenijim znakovima koji dovode do određenih oboljenja. To smo postigli dijeljenjem brošura koje smo kao zdravstvenoodgojni materijal izradili na satovima metodike zdravstvenog odgoja i te mjerenjem krvnog tlaka i kontrolom glukoze u krvi .

Učenici 4.b razreda sa nastavnicom Majom Bender proveli su akciju mjerenja krvnog tlaka i kontrole glukoze u krvi u predvorju Doma zdravlja Dubrovnik.

Učenici 3.b razreda u Školi su izradili prigodni pano na temu Međunarodnog dana sestrinstva.

 Nakon provedene akcije  kao buduće medicinske sestre zaključili smo  da ljude treba svakodnevno poticati i motivirati kroz razne načine, da počnu voditi brigu o svome zdravlju.

Florens Nightingele davno je rekla  : „...ako u sestrinstvu ne napredujete svakog dana, svakog tjedna, svake godine, onda nazadujete „.  Na to tragu buduće kolegice i ja želimo živjeti i raditi u sestrinstvu.

 

                                                          Učenica Medicinske škole Dubrovnik                                                                     

                                                                                                      
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vanja Bjelopera   datum: 1. 6. 2018.

UČENIČKI SERVIS

Radno vrijeme:

 09.00 - 12.00

 

Telefon:

 099 2200 550

E mail:

ucenicki.servis@dumed.hr


UČENIČKI SERVIS


Oglasna ploča


Korisni linkovi
Carnet
 • e-Dnevnik
 • e-Lektire
 • Libar

Državna matura

UPISI

Činimo dobro

MZOS
 • MZOS

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju