2021-03-10 08:44:54

E – MEDICA 2021.SASTANAK KOORDINATORA

 

Prošli tjedan održan je zoom sastanak koordinatora projekta E medica. Dogovoreno je da se 13. susret E-medica održi online, na kojem će se  prezentirati  svi završeni projekti.

Epidemija Covd- 19 nakratko je usporila aktivnosti učenika i nastavnika koji rade na projektima E-medica. Za 13. smotru učenici naše Škole pripremili  su projekte  Svakom po jedna trava i nikog ne boli glava i Kuga kroz povijest.

Projekt E-medica pokrenut je 2005. godine na inicijativu Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra, uz direktnu podršku svih ravnatelja hrvatskih zdravstvenih škola, a danas uživa potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, CARneta i Microsoft Hrvatska uz  pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske.

'E-medica' je projekt prepoznat u svijetu, što dokazuje poziv  2010. godine kada je predstavljen na Microsoft WorldWide Education Forumu u Cape Townu.

Medicinska škola Dubrovnik od početka sudjeluje u svima aktivnostima E medica projekta.

Učenici naše Škole od 2005. godine radili su na 26 projekata , sudjelovali na svim videokonferencijama, deset razmjena učenika i svim održanim susretima.

Veni, vidi, amet ide dalje !

O svim događanjima više na linku

http://www.e-medica.hr/hr-hr

                                               MARIJA čUPIĆ,mag.med.techn.

                                                     Školski koordinator


Medicinska škola Dubrovnik