preskoči na sadržaj
Vijesti

DAN KRUHA, DAN KRAVATE I PODIZANJE ZELENE ZASTAVE EKOŠKOLE

Dana 20. listopad nastavnici i učenici Medicinske škole Dubrovnik obilježili su Dan kravate, Dan kruha i obnovu statusa Ekoškole. Dan kruha obilježava se 17. listopada, u mjesecu zahvalnosti za plodove zemlje.

Kao i svake godine, Medicinska škola pripremila je prigodni program te su učenici i nastavnici ujedinili snage i donijeli krušne proizvode za krušni stol. Ujedno, škola je obilježila obnovu statusa Ekoškole. Medicinska škola Dubrovnik, uz Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča, jedina je srednja škola u Županiji koja sudjeluje u međunarodnom programu Ekoškola. Sudionica je program od 2007., a ove godine dobila je STATUS ZLATNE Ekoškole, prestižno međunarodno priznanje koje se dodjeljuje na dvije godine, nakon čega je potrebno obnoviti status. Medicinska škola je i u posljednje dvije godine projektima i radom pokazala da brigu za okoliš smatra trajnom vrijednosti, promicala je kao način življenja te tako iznova zaslužila Zelenu zastavu.

Osim prigodnih recitacija pjesama posvećenih kruhu i planetu Zemlji te spomenutog krušnog stola, prikazan je i edukativni film o biljnim i životinjskim vrstama Lijepe Naše, nastao u okviru UNESCO-ova projekta SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental Project). Riječ je o međunarodnom projektu odgoja i obrazovanja za okoliš čiji korisnici su nastavnici i učenici, a cilj je poticanje odgoja i obrazovanja za održivi razvoj na Mediteranu. Škola u projektu sudjeluje već 21 godinu, točnije od samih njegovih početaka, a nacionalna je koordinatorica projekta od 2007. ravnateljica škole mr. sc. Marina Rudenjak-Lukenda. Nakon podizanja Zelene zastave sa znakom Ekoškole ispred školskog ulaza, učenici i nastavnici zajedno su blagovali kruh i krušne proizvode.

Galerija slika
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vanja Bjelopera   datum: 24. 10. 2017.

UČENIČKI SERVIS

Radno vrijeme:

 09.00 - 12.00

 

Telefon:

 099 2200 550

E mail:

ucenicki.servis@dumed.hr


UČENIČKI SERVIS


Oglasna ploča


Korisni linkovi
Carnet
 • e-Dnevnik
 • e-Lektire
 • Libar

Državna matura

UPISI

Činimo dobro

MZOS
 • MZOS

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju