preskoči na sadržaj
Povijest

   Škola za medicinske sestre u Dubrovniku osnovana je 22. srpnja 1959.Odlukom tadašnjeg Narodnog odbora kotara Dubrovnik na VII.sjednici Kotarskog Vijeća proizvođača.Razlog njezina osnivanja leži u velikom nedostatku školovanog stručnog kadra koji je bio prijeko potreban zbog sve većeg broja osiguranih osoba i proširenja prava na zdravstvenu zaštitu , te paralelno s time zbog velikog zamaha u razvoju znanosti i tehnologije.Vjerovalo se da će školovanje vlastitih kadrova iz lokalne sredine taj problem biti riješen , što se pokazalo ispravnim i opravdanim .

Novoosnovana škola počela je s radom u improviziranim uvjetima u nacionaliziranom dijelu Samostana milosrdnih sestara u Pilama,Kukuljevićeva ulica.Teški uvijeti rada škole inicirali su gradnju nove zgrade koja je izgrađena tijekom 1963. i 1964. kada je omogućeno normalno odvijanje nastavnog programa. Škoal radi samostalno sve do uvođenja reforme 1975.kada postaje dijelom Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje.

U samostalnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj , Škola je opet osnovana Odlukom Skupštine općine Dubrovnik 9.rujna 1992. pod nazivom Medicinska škola Dubrovnik , kada se vraća u svoju matičnu zgradu u ulici Baltazara Bogišiča 10.

Naša škola , dakle , nema dugu tradiciju kao neke druge zdravstvene škole u Hrvatskoj , no radi i djeluje na dugoj tradiciji dubrovačke medicine i ljekarništvu te nastoji biti njihov skroman , ali svijetao sljednik .

Na kraju bi citirali ulomak iz izlaganja doktora Branka Johna , jednog od osnivača naše Škole prigodom njezine dvadesete obljetnice :  >>Kaže se : Sve što živi stari. Jednog dana ostari i umre . Ipak , vjerujemo da ova naša škola neće ni ostariti ni umrjeti , jer kroz nju prolaze uvijek nove generacije mladih poletnih učenika koji su spremni svoj život posvetiti brizi za čovjeka i za oživotvorenje ljudske sreće . <<

 
UČENIČKI SERVIS

Radno vrijeme:

 09.00 - 12.00

 

Telefon:

 099 2200 550

E mail:

ucenicki.servis@dumed.hr


Udžbenici 2020./2021.

UČENIČKI SERVIS


Oglasna ploča


UDŽBENICI 2019./2020.

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020. 

 

*Napomena: udžbenik iz vjeronauka za prve razrede je promijenjen. Novi udžbenik je: Dođi i vidi 1: udžbenik katoličkog vjeronauka za prvi  razred srednjih škola, M.Peršić, M. Vučica, D. Vuletić, Školska knjiga

preskoči na navigaciju