preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

UNICEF-ova utrka Mliječna staza

Autor: Lana Kurtović Hartman, 1. 10. 2023.

Naši učenici četvrtih razreda, u sklopu predmeta Higijena - preventivna medicina, sudjelovali su u tradicionalnoj UNICEF-ovoj utrci Mliječna staza, koja se na tisućama staza uz pomoć aplikacije odvijala tijekom deset dana za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih. Više od 6500 sudionika, među kojima djeca, mladi, škole, donositelji odluka, stručnjaci, udruge i poznate osobe, simbolično su prikupljali kilometre podrške, a UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki prikupio 165 000 eura (1,2 milijun kuna).
 
 
 
 
 
 

Prikupljena sredstva UNICEF će uložiti u podršku programu za jačanje otpornosti i socio-emocionalnih vještina učenika, učitelja i nastavnika – „Škole podrške”, koji provodi u suradnji s Forumom za slobodu odgoja te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. Procjenjuje se da će ulaganjem u razdoblju nakon Mliječne staze 2023. za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih biti educirano više od 450 učitelja, nastavnika, ravnatelja i stručnog osoblja, a koristi će imati više od 13 000 učenika osnovnih i srednjih škola.
 
Ove se godine Mliječna staza održala sedmi put zaredom, a u razdoblju od 2017. do 2023. godine postala je važna platforma za podizanje svijesti i prikupljanje resursa za ključna ulaganja u dobrobit djece kroz UNICEF-ove programe u Hrvatskoj.
 
Tekst pripremila: Mihaela Tepšić
Udžbenici 2023./2024.
Upisi 2023./2024.

Dragi osmaši, 

pogledajte video koji će vas upoznati sa našom školom!

Medicinska škola Dubrovnik

 

Provjera predznanja iz Engleskog jezika odnosi se samo na učenike koji ga nisu učili u osnovnoj školi. 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju