preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Tjedan palijative

Autor: Lana Kurtović Hartman, 18. 10. 2023.

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi u Dubrovniku obilježava se kroz "Tjedan palijative" u suradnji s Odjelom za pružanje palijativne skrbi Opće bolnice Dubrovnik i Medicinskom školom Dubrovnik.

Tjedan palijative tradicionalno organiziraju mobilni tim Doma zdravlja Dubrovnik, Odjel za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik i Medicinska škola Dubrovnik kako bi ukazali na sve veću potrebu za palijativnom skrbi bolesnika sa neizlječivim bolestima, empatičan odnos prema bolesnicima i njihovim obiteljima kako bi svaki bolesnik imao dostojanstven kraj svog života u krugu svoje obitelji. 

Učenici 4.a razreda  rado su se odazvali javnozdravstvenoj akciji mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka u Gružu na tarci restorana "Zrinski" pored parka Luja Šoletića, u suradnji sa mentoricama Marijom Vijolić-Hilić i Mihaelom Tepšić te timom palijativne skrbi. Tijekom akcije izmjereno je 68 razina krvnog tlaka i šećera u krvi. 

"Saznajte koliki je vaš krvni tlak" - ovom prilikom naglašavamo važnost mjerenja i kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi čime povećavamo razinu svjesnosti opće populacije o veličini problema hipertenzije i dijabetesa, kao i mogućnostima prevencije. 

Galerija slika
Udžbenici 2023./2024.
Upisi 2023./2024.

Dragi osmaši, 

pogledajte video koji će vas upoznati sa našom školom!

Medicinska škola Dubrovnik

 

Provjera predznanja iz Engleskog jezika odnosi se samo na učenike koji ga nisu učili u osnovnoj školi. 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju