preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Izlet u Međugorje

Autor: Lana Kurtović Hartman, 14. 11. 2023.

Učenici 3.a i 3.b razreda sa razrednicama Marijom Vijolić-Hilić i Petrom Milutinović Žuštrom uz nastavnike Mihaelom Tepšić i Ivanom Žugaj Bukvić, u ponedjeljak 13.studenog 2023., posjetili su Zajednicu Cenacolo u Međugorju, u okviru planiranog jednodnevnog izleta

Uz srdačnu dobrodošlicu domaćina, učenici su im uručili pakete hrane i higijenskih potrepština. 
Učenici su imali priliku čuti razna svjedočanstva o ovisnosti, kroz primjere osobnih iskustava, naglašavajući važnost otvorene i iskrene komunikacije u obitelji, usvajanja pravih životnih vrijednosti te razvoj osobne odgovornosti.
Nakon svjedočanstava, učenici su kroz pitanja i razgovor saznali i o načinu i organizaciji života i rada u Zajednici koji se temelji na radu, molitvi, međusobnom prihvaćanju i pomoći te neosuđivanju.
Podsjetili su nas o roditeljskoj ljubavi, o pravim vrijednostima života, smislu života, traženju rješenja vlastitih problema, priče o radu i molitvi, vjeri i želji za promjenom, Božjoj providnosti koja uvijek pomogne te smo zaista bili dirnuti i poneseni njihovim riječima. 
Svrha terenske nastave je neposredno iskustveno učenje o nesretnim životnim aspektima naše stvarnosti, problemu ovisnosti. 
Govor o životu koji se sastoji od rada i molitve, a bez televizije, interneta, mobitela, cigareta, alkohola i raznih drugih sredstava koja su sastavnice života današnjeg mladog čovjeka na učenike je ostavio snažan dojam. 
Susret je bio informativnog i edukativnog karaktera, a učenici su uvidjeli  potrebitost humanitarnog karaktera, s obzirom da u Zajendnici žive gotovo isključivo od pomoći drugih.
Na kraju ugodnog druženja poruka svima nama bila je da sreća i zadovoljstvo dolazi iz malih stvari i da nas uspjesi koje postižemo kroz rad i pomaganje drugima čine sretnim i zadovoljnim ljudima.
Udžbenici 2023./2024.
Upisi 2023./2024.

Dragi osmaši, 

pogledajte video koji će vas upoznati sa našom školom!

Medicinska škola Dubrovnik

 

Provjera predznanja iz Engleskog jezika odnosi se samo na učenike koji ga nisu učili u osnovnoj školi. 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju