preskoči na sadržaj

Medicinska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski dan šećerne bolesti

Autor: Lana Kurtović Hartman, 15. 11. 2023.

Svjetski dan šećerne bolesti obilježava se svake godine 14. studenog sa ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i liječenja ove globalne zdravstvene brige. 

 

Učenici 3.a razreda sa razrednicom Marijom Vijolić-Hilić su u Školi izradili prigodni pano, upitnik za procjenu rizika od razvoja šećerne bolesti tipa 2 sa informacijama prevencije rizika te su pripremili razno voće koje su dijelili učenicima i nastavnicima kao poticaj na zdraviji način ishrane.
Šećerna bolest, poznata i kao dijabetes, zahtijeva zajednički napor zajednice kako bismo educirali ljude o zdravom načinu života, redovitom vježbanju te pravilnoj prehrani. Samo uz suradnju možemo graditi podršku i razumijevanje za one koji žive s ovim stanjem te raditi na stvaranju okoline koja potiče zdrav život. Sjetimo se da mala djela pažnje i informiranja mogu napraviti veliku razliku u borbi protiv dijabetesa.
Na dob ili genetsku predispoziciju ne može se utjecati. Međutim, mogu se mijenjati ostali čimbenici koji utječu na sklonost razvoju bolesti kao što su prekomjerna tjelesna težina, sjedilački način života, prehrambene navike i pušenje.
 
Udžbenici 2023./2024.
Upisi 2023./2024.

Dragi osmaši, 

pogledajte video koji će vas upoznati sa našom školom!

Medicinska škola Dubrovnik

 

Provjera predznanja iz Engleskog jezika odnosi se samo na učenike koji ga nisu učili u osnovnoj školi. 

 
CMS za škole logo
Medicinska škola Dubrovnik / Baltazara Bogišića 10, HR-20000 Dubrovnik / ss-medicinska-du.skole.hr / tajnistvo@dumed.hr
preskoči na navigaciju