preskoči na sadržaj
Vijesti

DAN SESTRINSTVA

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja, u spomen rođenja Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije. Svijet sestrinstva obiluje izazovima i otvoren je za sve koji žele sudjelovati u izgrađivanju spoznaja o najplemenitijoj profesiji u svijetu.


Dan sestrinstva ove godine obilježili smo u Općoj bolnici Dubrovnik. Akciju u zajednici povodom Dana sestrinstva organizirali su učenici 5. B razreda naše Škole uz koordinaciju i suport Marije Čupić, mag.med.tech. Kao buduće medicinske sestre/tehničari, htjeli smo educirati ljude i potaknuti ih na buđenje svijesti o najzastupljenijim znakovima koji dovode do određenih oboljenja. To smo postigli dijeljenjem brošura koje smo kao zdravstveno-odgojni materijal izradili na satovima metodike zdravstvenog odgoja i te mjerenjem krvnog tlaka.

Naš zaključak nakon provedene akcije jest da ljude treba svakodnevno poticati i motivirati kroz razne načine, da počnu voditi brigu o svome zdravlju. Zadovoljni smo provedenom akcijom prvenstveno jer su nam podršku došli pružiti naše buduće kolege ,glavna sestra Bolnice Kristina Muhoberac i ravnatelj Bolnice doc. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med.

Galerija slika

Medicinska škola Dubrovnik

Lucija Rodin 5.bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vanja Bjelopera   datum: 18. 5. 2017.

UČENIČKI SERVIS

Radno vrijeme:

 11.00 - 13.00

Telefon:

 099 2200 550

E mail:

ucenicki.servis@dumed.hr


UČENIČKI SERVIS


Oglasna ploča


Korisni linkovi
Carnet
 • e-Dnevnik
 • e-Lektire
 • Libar

Državna matura

UPISI

Činimo dobro

MZOS
 • MZOS

Dnevni tisak


DOKUMENTI ŠKOLE
preskoči na navigaciju